Dekadenckie Ciasto Cytrynowe
Dekadenckie ciasto cytrynowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 56 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Dekadenckie batoniki cytrynowe No-Bake Meyer, od Bakeless Sweets, Dekadenckie Ciasto Butterfinger, oraz Dekadenckie Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Przygotuj Nadzienie Cytrynowe. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać 1 3/4 szklanki cukru, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i wanilię; dobrze ubij.
Dodać mieszankę mąki na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Białka ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż staną się spienione; stopniowo dodawać pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią białek na ciasto. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka aż do wymieszania. (Nie przesadzać.)
Wlać ciasto do 3 nasmarowanych i posypanych mąką okrągłych 9-calowych tortownic.
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 22 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Rozłóż 3/4 szklanki polewy z białej czekolady między każdą warstwą ciasta; dokładnie rozłóż 1/2 szklanki nadzienia cytrynowego na polewie z białej czekolady między każdą warstwą ciasta.
Na wierzchu i bokach ciasta rozprowadzić pozostałą polewę z białej czekolady. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Przechowywać w lodówce.