Deconstructed Flan
Deconstructed Flan może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 316 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.44 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka karton jogurt waniliowy, woda, fasola waniliowa i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ser jogurtowy, umieść durszlak w szklanej miarce 2-litrowej lub średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciąganie się gaznicy na zewnętrznych krawędziach. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce 12 godzin. Łyżka jogurtowego sera do miski; wyrzucić płyn. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby przygotować lody, połącz 1/4 szklanki cukru i jajka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz mleko i pół na pół w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka.
Podgrzewać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki, często mieszając (nie gotować). Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje (około 5 minut), stale mieszając.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej (około 25 minut), mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.
Aby przygotować sos, 1/3 szklanki cukru umieścić w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, mieszając w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 6 minut). Kontynuuj gotowanie około 1 minuty lub do złotego koloru.
Wyjąć z ognia; ostrożnie wymieszać w wodzie (karmelizowany cukier lekko się zatrzyma i przyklei do łyżki).
Umieść patelnię na średnim ogniu, aż karmelizowany cukier rozpuści się. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny. Gotować 2 minuty lub do zmniejszenia do 6 łyżek, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut. Odrzuć waniliową fasolę.
Umieść 1/4 szklanki sera jogurtowego w każdej z 6 misek; top z 1 łyżką sosu i 1/2 szklanki lodów.