Damson Plum Pinwheels
Śliwkowe Wiatraczki Damson mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 96. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz vanillan ekstrakt, jajko, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, Dżem Damson Plum & Gin, oraz Serniki Śliwkowe Damson.
Instrukcje
Mąkę, sól i kardamon ubić w misce.
Ubij masło, serek śmietankowy i cukier granulowany w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie puszysty, około 3 minut, a następnie ubijaj żółtko i wanilię. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach, mieszając, aż ciasto po prostu się połączy. Ćwiartkę ciasta i spłaszczyć każdy kawałek w bloku, a następnie schłodzić, owinięte w folię, aż do jędrności, 2 do 3 godzin.
Umieść piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Utrzymując pozostałe 3 kawałki schłodzone, rozwałkuj 1 kawałek ciasta o grubości 3/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, a następnie przyciąć krawędzie, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 12 na 8 cali. Chill skrawki, owinięte w folię.
Pokrój prostokąt na 2-calowe kwadraty kółkiem do ciasta.
Wykonaj 1-calowe cięcie na 1 kwadrat od czubka każdego rogu w kierunku środka małym nożem, zmniejszając o połowę każdy róg. (Będziesz miał 8 punktów.) Końcówką noża podnieś co drugi punkt i delikatnie złóż na środek, lekko nakładając się na końce. Naciśnij lekko centrum, aby utworzyć małą studnię. Umieść 3/4 łyżeczki dżemu na środku i przelej łopatką do wyłożonej blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kwadratami, układając Wiatraczki w odległości 2 cali na arkuszu.
Ciasteczka posmarować lekko ubitym białkiem i posypać dekoracyjnym cukrem.
Piec, aż krawędzie będą blado złote, 10 do 15 minut. Ostudzić 5 minut na arkuszu, a następnie przenieść z pergaminu do stojaka, aby całkowicie ostudzić.
Podczas pieczenia pierwszej partii uformuj wałki z innym kawałkiem ciasta.
Piec w ten sam sposób, następnie zebrać resztki i schłodzić, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby ponownie, 15 do 20 minut. Zrób więcej ciastek z pozostałymi 2 kawałkami ciasta i ze skrawkami w ten sam sposób (ponownie złomuj tylko raz).
* Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 4 dni.* Ciasto można schłodzić do 2 dni lub zamrozić, owinąć folią, a następnie folią, 1 miesiąc.