Dalia indyjska ze szpinakiem
Indyjska Dahl ze szpinakiem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 22g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, soczewicę, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dahl Indyjski, Pikantny Indyjski Dahl, oraz Indyjska Soczewica Dahl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz soczewicę i mocz przez 20 minut.
W dużym rondlu zagotuj wodę i wymieszaj z solą, soczewicą, kurkumą i proszkiem chili. Przykryć i powrócić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Wymieszać ze szpinakiem i gotować 5 minut, lub do soczewicy są miękkie.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
W małym rondlu na średnim ogniu roztopić masło i podsmażyć cebulę z kminkiem i ziarnami gorczycy, często mieszając. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, a następnie połączyć z soczewicą. Wymieszać garam masala i mleko kokosowe i gotować, aż do ogrzania.