Dalia indyjska ze szpinakiem

Dalia indyjska ze szpinakiem
Indyjska Dahl ze szpinakiem może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 22g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, soczewicę, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dahl Indyjski, Pikantny Indyjski Dahl, oraz Indyjska Soczewica Dahl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz soczewicę i mocz przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2
W dużym rondlu zagotuj wodę i wymieszaj z solą, soczewicą, kurkumą i proszkiem chili. Przykryć i powrócić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Wymieszać ze szpinakiem i gotować 5 minut, lub do soczewicy są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
SzpinakSzpinak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
W małym rondlu na średnim ogniu roztopić masło i podsmażyć cebulę z kminkiem i ziarnami gorczycy, często mieszając. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta, a następnie połączyć z soczewicą. Wymieszać garam masala i mleko kokosowe i gotować, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Garam MasalaGaram Masala
SoczewicaSoczewica
MasłoMasło
CebulaCebula
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 38 dolarów za butelkę.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn