Daktylowy Flan z migdałami kruchy
Date Flan z migdałów kruche może być tylko deser szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Mieszanka migdałów, sól, jajka plus 2 żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym, Migdałowy Flan, oraz Migdałowy Kruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło blachę do pieczenia i odstawić. W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj 1 1/4 szklanki cukru do 3 łyżek. wodę i gotować, bez mieszania, aż cukier zacznie się topić. Gotować, obracając patelnię, aż syrop zmieni kolor na ciemny bursztyn, 10 do 13 minut.
Zdjąć z ognia i wlać 1/3 karmelu do 2-qt. custard mold lub deep-dish Pyrex pie Płyta, tipping mold więc karmel pokrywa dno.
Wlać migdały do pozostałego karmelu, szybko wymieszać, aby wymieszać i wlać karmel migdałowy na maślaną blachę do pieczenia. Gdy kruche stwardnieje, rozbić go na kawałki i odstawić w chłodnym, suchym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 325 i ustaw stojak piekarnika na środku. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i utrzymać ciepło. Tymczasem, w małym rondlu, połączyć śmietanę i wanilii i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu (nie pozwól gotować).
W dużej misce ubij razem jajka, żółtka, pozostały 1/2 szklanki cukru i sól.
Usuń fasolę wanilii ze śmietany, skrobając pozostałe nasiona do śmietany i powoli wlewaj śmietanę do mieszaniny jaj, stale ubijając.
Wlać mieszaninę jajek do blendera, dodać daktyle i wirować do czystej.
Mieszankę kremu daktylowego wlać do formy pokrytej karmelem. Umieść formę w zapiekance i wlej gorącą wodę do zapiekanki, aż dotrze do połowy boków formy.
Piec krem w łaźni wodnej, aż krem jest ustawiony i ledwo jiggles w centrum, o 40 minut.
Niech krem ostygnie w kąpieli wodnej.
Wyjąć, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin.
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi formy, umieść talerz do serwowania na górze i odwróć go. Top krem z migdałów kruche lub służyć z kruche na boku.