Czeska świąteczna Hoska może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Niewiele osób lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonego imbiru, mleka, kandyzowanej skórki owoców i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czeski Chleb Świąteczny, Czeskie Kwadraty, oraz Pieczeń Po Czesku.
Instrukcje
1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Drożdże
2
W dużej misce, cukier śmietankowy i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać ubite jajko i sól. Wymieszać schłodzone mleko, a następnie drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
Mleko
Sól
Jajko
4
Dodać l l / 2 szklanki przesianej mąki; ubić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do światła, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
5
Do biszkoptu wymieszać przyprawy i suszoną skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Przyprawy
6
Dodaj 4 l/2 szklanki mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
7
Umieścić na lekko posypanej mąką desce i zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna. Wyrabiamy w rodzynkach i kandyzowanej skórce. Włóż do dobrze naoliwionej miski i obróć raz, aby pokryć powierzchnię ciasta. Kryć się. Odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Podziel ciasto na dziesięć części, zwiń na żądaną długość i pozostaw do wyrośnięcia około l5 minut. Na mocno nasmarowanej blasze do pieczenia zrób warkocz z trzech części, zaczynając od środka i pracując luźno na każdym końcu. Szczypanie kończy się razem. Skręć pozostałe dwa kawałki razem i umieść na podstawie warkocza. W małej misce ubić żółtko jajka i mleko; posmarować Bochenek tą mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Baza
Mleko
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Na bochenek posypać pokrojonymi migdałami. Powtórz proces dla drugiego bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W Plasterkach
10
Niech wzrosną około 45 minut.
11
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Przenieść chleb do drucianego stojaka i całkowicie ostudzić. Przykryj podczas chłodzenia ręcznikiem do herbaty, aby uzyskać miękką skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego