Czerwony Sos Chile
Potrzebujesz SOS bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański? Sos z czerwonego Chile może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 83 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką miód, pomidory w puszkach, olej canolan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 26%. Podobne przepisy obejmują Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, SOS Tomate Chile Verde (akan AWESOME-SOS), oraz Czerwony Sos Chile.
Instrukcje
Rozgrzej olej rzepakowy w średnim rondlu na dużym ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj do miękkości, około 4 minut.
Dodaj czosnek i gotuj 30 sekund. Dodaj proszek chile i kminek i gotuj jeszcze 30 sekund.
Dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem i gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż do uzyskania konsystencji podobnej do sosu, około 25 minut.
Przełóż do robota kuchennego i puree (w razie potrzeby dodaj wodę).
W razie potrzeby dodaj miód i więcej soli i pieprzu.