Czerwony ryż ze szpinakiem i suszonymi wiśniami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj czerwonego ryżu ze szpinakiem i suszonymi wiśniami. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wiśnie, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zwiędły szpinak z suszonymi wiśniami i orzeszkami piniowymi, Dziki ryż z suszonymi wiśniami, oraz Ryż kurkumowy z nerkowcami i suszonymi wiśniami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czerwony ryż, 3 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu. Przykryć i doprowadzić do gotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować, aż ryż będzie miękki, o 45 protokół. (
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, posypać cukrem i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół.
Dodać imbir i suszone wiśnie; gotować, mieszając, aż cebula będzie złoty kolor, o 7 Więcej minut.
Wymieszać przygotowany ryż z mieszanką cebuli.
Dodaj dziecko szpinak i sok pomarańczowy i mieszać, aż szpinak jest tylko zwiędły, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.