Czerwony Quinoa-Crusted Tuńczyk z wędzonym przecierem pomidorowym

Czerwony Quinoa-Crusted Tuńczyk z wędzonym przecierem pomidorowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pomidory, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Quinoa crusted tuńczyk z puree z kalafiora, Ciasto z komosą ryżową z Bakłażanowo-pomidorową Ragù i wędzoną mozzarellą, oraz Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Grill na świeżym powietrzu, 6-uncja zrębków jabłkowych, do palenia
Uformuj duży kawałek folii aluminiowej w kształt miski. Zrębki zanurzać w wodzie na co najmniej 15 minut, następnie odcedzić i włożyć do foliowej "miski". Jeśli używasz grilla gazowego, przekręć 1 stronę na wysoką i pozostaw drugą stronę wyłączoną.
Umieść pomidory na stronie grilla, który jest wyłączony i umieść miskę foliową pełną wiórów drewnianych na podgrzanej stronie. Zamknąć pokrywę i palić przez 45 minut.
Umieść namoczone wióry drewniane w dolnej tacy palacza stovetop.
Podgrzać na średnim ogniu, aż wióry zaczną palić.
Umieść pomidory, nad wiórkami drzewnymi w tacy do palenia, a następnie przykryj palacza. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i palić przez 15 minut.
Kiedy pomidory są gotowe, umieść je w dużej misce do mieszania, aby lekko ostygły. Obrać skórki z pomidorów i wyrzucić.
Dodaj pomidory do blendera i zmiksuj na wysokiej, aż będzie gładka, 1 do 2 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu i dodać czosnek i szalotki.
Saute aż zmiękną, o 4 protokół. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 20 do 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pozostawić mieszaninę pomidorową do ostygnięcia przez około 5 minut, następnie dodać ją do blendera i wymieszać, aż będzie gładka. Przecedzić przez drobne sito do miski i odstawić.
W młynku do kawy, zmielić chiles i quinoa w proszku. Sezonować steki z tuńczyka z solą i pieprzem, do smaku, a następnie wrzucić je w kurzu chile.
W dużej ciężkiej patelni dolnej na dużym ogniu, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i ciepła, aż palenie gorące. Sear wszystkie 4 strony steki z tuńczyka upewniając się, że czas gotowania jest nawet dla wszystkich stron, o 30 sekund na stronę. Podczas gdy grill jest jeszcze gorący, zalać całą szalotki pozostałą oliwą z oliwek, i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Grillować przez około 1 minutę z każdej strony.
Metoda wewnętrzna: Char szalotki na lekko naoliwionej patelni grillowej lub pod brojlerem.
Aby służyć, łyżka przecier pomidorowy na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach, udekorowanych grillowanymi szalotkami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.