Czerwony Marynowany Kurczak Z Grilla Chile

Czerwony marynowany kurczak z grilla w Chile może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 687 kalorii, 46g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 431 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mielonych goździków, rzodkiewki, meksykański sos chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak z grilla marynowany w Chile i jogurcie, Kurczak z grilla marynowany w Chile i jogurcie, oraz Marynowane szaszłyki z kurczaka z jukatanem z sosem orzechowo - Czerwonym Chile.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu.
Dodaj ocet (2 łyżki, jeśli używasz sosu w puszkach, 4 łyżki w sosie własnym), goździki, ziele angielskie, cynamon, kminek, czarny pieprz, oregano i czosnek.
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i ostudzić.
Posypać solą wszystkie kawałki kurczaka ze wszystkich stron. Umieść kawałki kurczaka w niereaktywnej misce lub dużej torbie zamrażarki.
Dodaj marynatę, upewnij się, że wszystkie kawałki są dobrze pokryte marynatą.
Marynować w lodówce co najmniej jedną godzinę, najlepiej przez noc.
Wyjmij kurczaka z lodówki przed uruchomieniem grilla. Rozgrzej grill, pozwalając na miejsce na grillu do gotowania kurczaka na pośrednim ogniu. (Jeśli używasz węgli, przesuń wszystkie węgle na jedną stronę grilla, jeśli używasz gazu, po rozgrzaniu grilla, wyłącz jeden z palników.)
Ruszt grillowy posmarować oliwą z oliwek. Upewnij się, że kawałki kurczaka są dobrze pokryte ze wszystkich stron marynatą pastą.
Kawałki kurczaka umieścić na pośredniej części grilla (nie nad płomieniem lub węglami). Gotować, pod przykryciem, przez 25-30 minut, odwracając kawałki po pierwszych 15 minutach. Staraj się utrzymać temperaturę w grillu około 177°. kurczak robi się, gdy soki są jasne, piersi mają wewnętrzną temperaturę 165 ° F, A uda 175 ° F.
Instrukcje pieczenia: jeśli nie jesteś w nastroju do grillowania, możesz upiec kawałki kurczaka w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Kawałki kurczaka ułożyć na patelni, obrać skórką do góry. Gotować przez około 45-50 minut, aż piersi osiągną temperaturę wewnętrzną 165 ° F, A uda 79°.
Podawać udekorowane plasterkami awokado, pokrojoną w plasterki sałatą lub kapustą z odrobiną octu i oleju, pokrojoną rzodkiewką i kolendrą.
Sprawia, że wielki resztki kurczaka pokroić i umieścić w tacos.