Czerwone, białe i niebieskie ciasto lodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i podnieś cukierników cukier, soda oczyszczona, mąka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czerwony, biały i niebieski tort lodowy, Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, oraz Ciasto Z Lodami Cynamonowymi.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Odwróć dno springform pan (aby ułatwić wysuwanie ciasta z dna) i Zablokuj z boku. Patelnia z masłem i dno z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany, następnie Papier pył z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
W osobnej misce, ubij razem masło i cukier z mikserem elektrycznym (wyposażony w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością do bladego i puszystego, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Mikser Stojący
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodaj w rozgrzanych jajek, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodatku, a następnie ubić wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Jajko
5
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Łyżka ciasto do springform pan, rozłożenie równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
6
Piec ciasto, aż zacznie się odciągać od strony patelni i drewniana wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
7
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie ostrożnie Uruchom cienki nóż wokół krawędzi ciasta i usuń stronę patelni. Odwróć ciasto na stojak, a następnie usuń dno patelni i ostrożnie Odklej papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Nóż
Patelnia
8
Niech ciasto ostygnie całkowicie.
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wody i skrobi kukurydzianej w 2-do 3-quart ciężkiego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/4 filiżanki, 8 do 10 protokół. W małej misce wymieszać wodę z mąką kukurydzianą, następnie wymieszać z nadzieniem jagodowym i delikatnie zagotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do Ciasta Z Jagodami
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Przełożyć do miski i schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wody i skrobi kukurydzianej w 2-do 3-quart ciężkiego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/4 filiżanki, 10 do 12 protokół. W małej misce wymieszać wodę z mąką kukurydzianą, następnie wymieszać z nadzieniem malinowym i delikatnie zagotować, mieszając, 1 minutę. Wymuś wypełnienie przez duże sito o drobnych oczkach do miski, skrobając dno sita, aby uwolnić miąższ do miski. Wyrzucać ciała stałe na sito. Schłodzić nadzienie, odkryte, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Maliny
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Ostudzone ciasto pokroić poziomo na 3 równe warstwy długim ząbkowanym nożem (patrz notatki kucharzy dla łatwej metody). Linia 9-calowa patelnia sprężynowa z 2 nakładającymi się arkuszami folii, pozwalając nadmiar powiesić nad krawędzią. Umieść dolną warstwę, pokrój bok do góry, na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Patelnia Springform
Folia Foliowa
2
Rozłóż zimne nadzienie z jagód na cieście za pomocą przesuniętej szpatułki, pozostawiając 1/4-calową krawędź wokół krawędzi, a następnie zamrozić do jędrności, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do Ciasta Z Jagodami
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
3
Lekko zmiękcz lody w kuchence mikrofalowej, a następnie połówkę miarki, najlepiej w cienkie loki, które można położyć na warstwie borówki, i delikatnie rozprowadzić równomiernie do krawędzi ciasta. Zwrócić Pozostałe lody do zamrażarki. Umieść środkową warstwę ciasta na lodach, delikatnie naciskając go, i rozłóż zimne malinowe nadzienie na torcie, pozostawiając 1/4-calową granicę wokół krawędzi. Ciasto zamrozić, aż malinowa warstwa będzie jędrna, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
Lody
Maliny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
4
Lekko zmiękcz Pozostałe lody, jeśli to konieczne, i rozprowadzić w ten sam sposób równomiernie na malinowym nadzieniu do krawędzi ciasta. Pozostałą warstwę ciasta położyć na wierzchu lodów, odciąć bok w dół i delikatnie docisnąć, a następnie zamrozić ciasto, dobrze owinięte w plastik, aż będzie bardzo twarde, 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Maliny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Śmietanę z cukrem cukierniczym i wanilią ubić w dużej głębokiej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem Ciężki
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Usuń boki i spód patelni springform i obierz plastik z ciasta. Ustaw ciasto na talerzu, który zmieści się w zamrażarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
3
Rozłóż część bitej śmietany cienką warstwą wokół boku i wierzchu ciasta i zamrozić ciasto, aż śmietana będzie jędrna, około 30 minut (tymczasem pozostałą bitą śmietanę trzymaj na zimno w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Krem
4
Mróz ciasto z pozostałą śmietaną, pozostawiając wiry w śmietanie na wierzchu, aby pomóc utrzymać jagody. Zamrażać do bardzo twardego, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Krem
5
Aby służyć, przenieś ciasto do lodówki, aby zmiękło, 30 minut do 1 godziny i udekoruj jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
6
Uwagi kucharzy: aby ułatwić równomierne cięcie ciasta na trzecie części, włóż wykałaczki z boku ciasta w co najmniej 8 punktach na obwodzie (poziomo), aby zaznaczyć każdą warstwę, a następnie przesuń ząbkowany nóż wzdłuż wierzchołków wykałaczek. Ciasto można piec 4 dni wcześniej i przechowywać w dużej, zamykanej plastikowej torbie w lodówce. Nadzienie borówkowe i malinowe można wykonać 4 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku. Ciasto lodowe można zmontować i przechowywać zamrożone, dobrze zapakowane w folię i folię po stwardnieniu lukru, 3 dni do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
Lody
Maliny
Lukier
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier