Czerwony, biały i niebieski tort lodowy

Czerwony, biały i niebieski tort lodowy
Czerwone, białe i niebieskie ciasto lodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i podnieś cukierników cukier, soda oczyszczona, mąka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czerwony, biały i niebieski tort lodowy, Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, oraz Ciasto Z Lodami Cynamonowymi.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Odwróć dno springform pan (aby ułatwić wysuwanie ciasta z dna) i Zablokuj z boku. Patelnia z masłem i dno z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany, następnie Papier pył z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
W osobnej misce, ubij razem masło i cukier z mikserem elektrycznym (wyposażony w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością do bladego i puszystego, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodaj w rozgrzanych jajek, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodatku, a następnie ubić wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
5
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Łyżka ciasto do springform pan, rozłożenie równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
6
Piec ciasto, aż zacznie się odciągać od strony patelni i drewniana wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie ostrożnie Uruchom cienki nóż wokół krawędzi ciasta i usuń stronę patelni. Odwróć ciasto na stojak, a następnie usuń dno patelni i ostrożnie Odklej papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Niech ciasto ostygnie całkowicie.
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wody i skrobi kukurydzianej w 2-do 3-quart ciężkiego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/4 filiżanki, 8 do 10 protokół. W małej misce wymieszać wodę z mąką kukurydzianą, następnie wymieszać z nadzieniem jagodowym i delikatnie zagotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do Ciasta Z JagodamiNadzienie Do Ciasta Z Jagodami
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Przełożyć do miski i schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wody i skrobi kukurydzianej w 2-do 3-quart ciężkiego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/4 filiżanki, 10 do 12 protokół. W małej misce wymieszać wodę z mąką kukurydzianą, następnie wymieszać z nadzieniem malinowym i delikatnie zagotować, mieszając, 1 minutę. Wymuś wypełnienie przez duże sito o drobnych oczkach do miski, skrobając dno sita, aby uwolnić miąższ do miski. Wyrzucać ciała stałe na sito. Schłodzić nadzienie, odkryte, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MalinyMaliny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Ostudzone ciasto pokroić poziomo na 3 równe warstwy długim ząbkowanym nożem (patrz notatki kucharzy dla łatwej metody). Linia 9-calowa patelnia sprężynowa z 2 nakładającymi się arkuszami folii, pozwalając nadmiar powiesić nad krawędzią. Umieść dolną warstwę, pokrój bok do góry, na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Rozłóż zimne nadzienie z jagód na cieście za pomocą przesuniętej szpatułki, pozostawiając 1/4-calową krawędź wokół krawędzi, a następnie zamrozić do jędrności, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do Ciasta Z JagodamiNadzienie Do Ciasta Z Jagodami
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
3
Lekko zmiękcz lody w kuchence mikrofalowej, a następnie połówkę miarki, najlepiej w cienkie loki, które można położyć na warstwie borówki, i delikatnie rozprowadzić równomiernie do krawędzi ciasta. Zwrócić Pozostałe lody do zamrażarki. Umieść środkową warstwę ciasta na lodach, delikatnie naciskając go, i rozłóż zimne malinowe nadzienie na torcie, pozostawiając 1/4-calową granicę wokół krawędzi. Ciasto zamrozić, aż malinowa warstwa będzie jędrna, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
LodyLody
MalinyMaliny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
4
Lekko zmiękcz Pozostałe lody, jeśli to konieczne, i rozprowadzić w ten sam sposób równomiernie na malinowym nadzieniu do krawędzi ciasta. Pozostałą warstwę ciasta położyć na wierzchu lodów, odciąć bok w dół i delikatnie docisnąć, a następnie zamrozić ciasto, dobrze owinięte w plastik, aż będzie bardzo twarde, 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
MalinyMaliny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Śmietanę z cukrem cukierniczym i wanilią ubić w dużej głębokiej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Usuń boki i spód patelni springform i obierz plastik z ciasta. Ustaw ciasto na talerzu, który zmieści się w zamrażarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Rozłóż część bitej śmietany cienką warstwą wokół boku i wierzchu ciasta i zamrozić ciasto, aż śmietana będzie jędrna, około 30 minut (tymczasem pozostałą bitą śmietanę trzymaj na zimno w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
4
Mróz ciasto z pozostałą śmietaną, pozostawiając wiry w śmietanie na wierzchu, aby pomóc utrzymać jagody. Zamrażać do bardzo twardego, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
KremKrem
5
Aby służyć, przenieś ciasto do lodówki, aby zmiękło, 30 minut do 1 godziny i udekoruj jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
6
Uwagi kucharzy: aby ułatwić równomierne cięcie ciasta na trzecie części, włóż wykałaczki z boku ciasta w co najmniej 8 punktach na obwodzie (poziomo), aby zaznaczyć każdą warstwę, a następnie przesuń ząbkowany nóż wzdłuż wierzchołków wykałaczek. Ciasto można piec 4 dni wcześniej i przechowywać w dużej, zamykanej plastikowej torbie w lodówce. Nadzienie borówkowe i malinowe można wykonać 4 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku. Ciasto lodowe można zmontować i przechowywać zamrożone, dobrze zapakowane w folię i folię po stwardnieniu lukru, 3 dni do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
LodyLody
MalinyMaliny
LukierLukier
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
WykałaczkiWykałaczki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Składniki

1Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe12 uncji świeżych jagód12 uncji świeżych jagód791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukiernice cukiercukiernice cukier22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2largesjaja, podgrzewane w skorupkach w ciepłej wodzie przez 5 minutjaja, podgrzewane w skorupkach w ciepłej wodzie przez 5 minut3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna plus więcej do odkurzaniamąka uniwersalna plus więcej do odkurzania3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona ciężka śmietanaschłodzona ciężka śmietana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemieszane świeże jagody i malinymieszane świeże jagody i maliny7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe12 uncji świeżych malin12 uncji świeżych malin0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta mieszanka do ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta mieszanka do ciasta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta mieszanka do ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta mieszanka do ciasta1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekij masło niesolone, zmiękczonekij masło niesolone, zmiękczone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1Średnia żółta cebula, posiekana4 batoniki czekoladowe toffi (1,4 uncji każdy), pokruszone i podzielone4 batoniki czekoladowe toffi (1,4 uncji każdy), pokruszone i podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka mieszanki przypraw Sazon1 łyżeczka mieszanki przypraw Sazon
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn