Czerwone wino sos wiśniowy do mięsa
Sos wiśniowy z czerwonego wina do mięsa może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru napojów. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 487 kalorii, 22g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pieprzu, skórki pomarańczowej, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Spaghetti z sosem mięsnym z pieczarkami i czerwonym winem, Filety Z Łososia Z Kremowym, Białym Winem/Sosem Mięsno-Krabowym, oraz Kotlety wieprzowe z sosem winnym i wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu, podsmażyć kilka pokrojonych szalotki i wiśni w oliwie z oliwek, aż szalotki zaczną brązowieć.
Wymieszać z czerwonym winem, skórką pomarańczową, cukrem i sokiem pomarańczowym oraz szczyptą soli. Gotować, często mieszając, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Lekko ostudzić. Łyżka kurczaka lub jagnięciny i posypać posiekanym świeżym tymiankiem i czarnym pieprzem.