Czerwone Wino Duszone Żeberka
Czerwone wino duszone żeberka to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać masło, bulion warzywny, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone Wino Duszone Żeberka, Żeberka Duszone W Winie, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Żeberka osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Podgrzać 2 łyżki masła w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać żeberka i brązowy ze wszystkich stron.
Przenieść żeberka na talerz, następnie dodać czosnek i mieszać, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 1 minutę. Ostrożnie wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do około 1 szklanki.
Dodaj żeberka i wszelkie soki, które wydali z powrotem do garnka wraz z wywarem. Zmniejszyć ogień i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć garnek i przenieść go do piekarnika, dusić, aż mięso łatwo spada z kości, o 3 godziny.
Przenieś żebra na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Odcedzić płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do rondla ustawionego na średnim ogniu. Dusić płyn, odtłuszczając tłuszcz w razie potrzeby, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Zdjąć z ognia i ubić w pozostałej 1 łyżce masła. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Przenieść żeberka i sos do naczynia i służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.