Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym

Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym
Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka dekoracji: karmelizowane kasztany, butelkowane pieczone kasztany, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym, Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym, oraz Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy.

Instrukcje

1
Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij czekoladę, aż będzie gładka i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść ganache do miski i schłodzić, przykryte, mieszając co 30 minut, aż zgęstnieje, ale można go rozsmarować, około 2 godzin. (Jeśli ganache stanie się zbyt sztywny, odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnie z masłem i dno każdej z nich z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Pulsuj kasztany z mąką, sodą oczyszczoną i solą w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Beat masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół w mikserze stojącym lub o 6 protokół z handheld.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią (mieszanina będzie wyglądać trochę oddzielona). Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i śmietanę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Podzielić ciasto równomiernie między Patelnie i piec w środku piekarnika, aż bladonie złoty i sprężysty w dotyku, o 30 protokół. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach, a następnie odwrócić na stojakach i usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Roztopić masło i czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładka, i wymieszać koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
KoniakKoniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji zmiękczonego masła, około 1 godziny. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt sztywna, odstawić w temperaturze pokojowej, aż zmięknie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Śmietanę ubić w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, następnie schłodzić, przykryć, a jednocześnie zacząć układać torte.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść 1 warstwę ciasta na tekturowym okrągłym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozprowadzić 1/2 szklanki ganache równomiernie na wierzchu warstwy i posypać wszystkie posiekane lodowce marrons. Top marrons glacés z innym 1/4 szklanki ganache i przykryć kolejną warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą oczyszczonych ubijaków ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
7
Dodać cukier i ubić z dużą prędkością, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Bitą śmietanę wymieszać z czekoladową mieszanką koniaku, następnie wymieszać jedną trzecią białek, aby rozjaśnić. Pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie złożyć. Łyżka musu natychmiast na warstwę ciasta (szybko się układa), równomiernie rozprowadza, a następnie przykrywa trzecią warstwą ciasta. Schłodzić torte, pod przykryciem, aż warstwa musu będzie jędrna, około 1 godziny. Pozostały ganasz należy przechowywać w konsystencji do smarowania w temperaturze pokojowej, schładzać, przykryć, jeśli stanie się zbyt miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
KoniakKoniak
CukierCukier
1
Rezerwy 1 1/4 filiżanki ganache w metalowej misce, a następnie rozłożyć resztę na górze i boku torte do uszczelnienia w okruchy. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ustaw miskę reserved ganache na garnku z ledwo gotującą się wodą, mieszając, aż ganache osiągnie wylewaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjąć miskę z ognia i ostudzić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać ganache równomiernie na wierzchu torte, upewniając się, że pokrywa wszystkie strony. Wstrząsnąć stojak delikatnie do gładkiej glazury (niech nadmiar kapać na patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Przenieść ciasto na tekturze do stojaka na ciasto lub talerz za pomocą 2 dużych metalowych szpatułek i schłodzić do zestawu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Dekoruj tuż przed podaniem.
1
* Warstwy ciasta można wykonać 3 dni wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, indywidualnie zapakować w folię. * Ganache można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 3 godzin, aby zmiękczyć do konsystencji, którą można rozprowadzić. * Tort można złożyć 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć kopułą tortową. * Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Białka JajSuszone Białka Jaj
Białka JajBiałka Jaj
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn