Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym

Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego tortu kasztanowego z czekoladowym musem koniakowym. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.31 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, białka, śmietany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym, Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, oraz Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy.

Instrukcje

1
Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij czekoladę, aż będzie gładka i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść ganache do miski i schłodzić, przykryte, mieszając co 30 minut, aż zgęstnieje, ale można go rozsmarować, około 2 godzin. (Jeśli ganache stanie się zbyt sztywny, odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnie z masłem i dno każdej z nich z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Pulsuj kasztany z mąką, sodą oczyszczoną i solą w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Beat masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół w mikserze stojącym lub o 6 protokół z handheld.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią (mieszanina będzie wyglądać trochę oddzielona). Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i śmietanę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Podzielić ciasto równomiernie między Patelnie i piec w środku piekarnika, aż bladonie złoty i sprężysty w dotyku, o 30 protokół. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach, a następnie odwrócić na stojakach i usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Roztopić masło i czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładka, i wymieszać koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
KoniakKoniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji zmiękczonego masła, około 1 godziny. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt sztywna, odstawić w temperaturze pokojowej, aż zmięknie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Śmietanę ubić w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, następnie schłodzić, przykryć, a jednocześnie zacząć układać torte.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść 1 warstwę ciasta na tekturowym okrągłym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozprowadzić 1/2 szklanki ganache równomiernie na wierzchu warstwy i posypać wszystkie posiekane lodowce marrons. Top marrons glacés z innym 1/4 szklanki ganache i przykryć kolejną warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą oczyszczonych ubijaków ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
7
Dodać cukier i ubić z dużą prędkością, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Bitą śmietanę wymieszać z czekoladową mieszanką koniaku, następnie wymieszać jedną trzecią białek, aby rozjaśnić. Pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie złożyć. Łyżka musu natychmiast na warstwę ciasta (szybko się układa), równomiernie rozprowadza, a następnie przykrywa trzecią warstwą ciasta. Schłodzić torte, pod przykryciem, aż warstwa musu będzie jędrna, około 1 godziny. Pozostały ganasz należy przechowywać w konsystencji do smarowania w temperaturze pokojowej, schładzać, przykryć, jeśli stanie się zbyt miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
KoniakKoniak
CukierCukier
1
Rezerwy 1 1/4 filiżanki ganache w metalowej misce, a następnie rozłożyć resztę na górze i boku torte do uszczelnienia w okruchy. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ustaw miskę reserved ganache na garnku z ledwo gotującą się wodą, mieszając, aż ganache osiągnie wylewaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjąć miskę z ognia i ostudzić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać ganache równomiernie na wierzchu torte, upewniając się, że pokrywa wszystkie strony. Wstrząsnąć stojak delikatnie do gładkiej glazury (niech nadmiar kapać na patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Przenieść ciasto na tekturze do stojaka na ciasto lub talerz za pomocą 2 dużych metalowych szpatułek i schłodzić do zestawu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Dekoruj tuż przed podaniem.
1
* Warstwy ciasta można wykonać 3 dni wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, indywidualnie zapakować w folię. * Ganache można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 3 godzin, aby zmiękczyć do konsystencji, którą można rozprowadzić. * Tort można złożyć 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć kopułą tortową. * Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Białka JajSuszone Białka Jaj
Białka JajBiałka Jaj
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn