Czekoladowy tort kasztanowy z czekoladowym musem koniakowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego tortu kasztanowego z czekoladowym musem koniakowym. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.31 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, białka, śmietany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym, Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, oraz Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy.
Instrukcje
1
Doprowadzić śmietanę i masło na wolnym ogniu w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubij czekoladę, aż będzie gładka i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Przenieść ganache do miski i schłodzić, przykryte, mieszając co 30 minut, aż zgęstnieje, ale można go rozsmarować, około 2 godzin. (Jeśli ganache stanie się zbyt sztywny, odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnie z masłem i dno każdej z nich z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Pulsuj kasztany z mąką, sodą oczyszczoną i solą w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
KASZTANY JADALNE
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Beat masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół w mikserze stojącym lub o 6 protokół z handheld.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią (mieszanina będzie wyglądać trochę oddzielona). Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszankę mąki i śmietanę na przemian w 3 partiach, zaczynając i kończąc mąką i mieszając, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
5
Podzielić ciasto równomiernie między Patelnie i piec w środku piekarnika, aż bladonie złoty i sprężysty w dotyku, o 30 protokół. Schłodzić ciasta w patelniach na stojakach, a następnie odwrócić na stojakach i usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Roztopić masło i czekoladę w podwójnym kotle lub metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładka, i wymieszać koniak.
Przełożyć do miski i schłodzić, przykryć, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji zmiękczonego masła, około 1 godziny. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt sztywna, odstawić w temperaturze pokojowej, aż zmięknie.)
Śmietanę ubić w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, następnie schłodzić, przykryć, a jednocześnie zacząć układać torte.
Umieść 1 warstwę ciasta na tekturowym okrągłym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Rozprowadzić 1/2 szklanki ganache równomiernie na wierzchu warstwy i posypać wszystkie posiekane lodowce marrons. Top marrons glacés z innym 1/4 szklanki ganache i przykryć kolejną warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą oczyszczonych ubijaków ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sól
7
Dodać cukier i ubić z dużą prędkością, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Bitą śmietanę wymieszać z czekoladową mieszanką koniaku, następnie wymieszać jedną trzecią białek, aby rozjaśnić. Pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie złożyć. Łyżka musu natychmiast na warstwę ciasta (szybko się układa), równomiernie rozprowadza, a następnie przykrywa trzecią warstwą ciasta. Schłodzić torte, pod przykryciem, aż warstwa musu będzie jędrna, około 1 godziny. Pozostały ganasz należy przechowywać w konsystencji do smarowania w temperaturze pokojowej, schładzać, przykryć, jeśli stanie się zbyt miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Czekolada
Koniak
Cukier
1
Rezerwy 1 1/4 filiżanki ganache w metalowej misce, a następnie rozłożyć resztę na górze i boku torte do uszczelnienia w okruchy. Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Wlać ganache równomiernie na wierzchu torte, upewniając się, że pokrywa wszystkie strony. Wstrząsnąć stojak delikatnie do gładkiej glazury (niech nadmiar kapać na patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Przenieść ciasto na tekturze do stojaka na ciasto lub talerz za pomocą 2 dużych metalowych szpatułek i schłodzić do zestawu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
6
Dekoruj tuż przed podaniem.
1
* Warstwy ciasta można wykonać 3 dni wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, indywidualnie zapakować w folię. * Ganache można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 3 godzin, aby zmiękczyć do konsystencji, którą można rozprowadzić. * Tort można złożyć 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć kopułą tortową. * Białka jaj w tym przepisie nie są gotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć odtworzonych sproszkowanych białek jaj, takich jak tylko białka.