Czekoladowy, Solony Karmel i bananowy bałagan

Czekoladowy, Solony Karmel i bananowy bałagan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1503 kalorii. Ten przepis służy 2. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 302 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnej śmietany, pełnotłustego mleka, masła i płatków soli morskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czekolada, Banan, Solony Karmel I Orzeszki Ziemne, Czekoladowa kanapka Ciastko Ciasto bananowe z soloną polewą karmelową, oraz Ciasto czekoladowo-bananowe z solonym lukrem karmelowym.
Instrukcje
Aby zrobić Solony Karmel, włóż cukier i 2 łyżki wody do małego rondla o grubym dnie.
Umieścić na małym ogniu i delikatnie obracać, aż cukier się stopi. Podgrzej ogień i pozwól bańce cukru i karmelizować do orzechowego brązu. Zdejmij ogień i wlej śmietanę, masło i płatki soli zrób to ostrożnie, ponieważ może pluć. Delikatnie wymieszać, aż będzie gładka i błyszcząca.
Do sosu czekoladowego doprowadzić mleko i śmietanę do wrzenia w małym rondlu.
Włożyć kawałki czekolady do miski.
Wlać ponad dwie trzecie mieszanki mleka i śmietany, mieszając, aż się stopi i będzie gładka. Dostosuj konsystencję do pozostałej mieszanki gorącego mleka.
Wrzuć nasiona wanilii do śmietany i ubijaj, aż będą miękkie. Ułóż bezy i plastry banana w śmietanie, pozostawiając kilka plastrów do dekoracji. Włożyć do serwowania potraw i skropić dwoma sosami. Na wierzchu pozostałe plastry banana.