Czekoladowy, Solony Karmel i bananowy bałagan

Czekoladowy, Solony Karmel i bananowy bałagan
Czekoladowy, Solony Karmel i bananowy bałagan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1503 kalorii. Ten przepis służy 2. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 302 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnej śmietany, pełnotłustego mleka, masła i płatków soli morskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czekolada, Banan, Solony Karmel I Orzeszki Ziemne, Czekoladowa kanapka Ciastko Ciasto bananowe z soloną polewą karmelową, oraz Ciasto czekoladowo-bananowe z solonym lukrem karmelowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić Solony Karmel, włóż cukier i 2 łyżki wody do małego rondla o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Umieścić na małym ogniu i delikatnie obracać, aż cukier się stopi. Podgrzej ogień i pozwól bańce cukru i karmelizować do orzechowego brązu. Zdejmij ogień i wlej śmietanę, masło i płatki soli zrób to ostrożnie, ponieważ może pluć. Delikatnie wymieszać, aż będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Do sosu czekoladowego doprowadzić mleko i śmietanę do wrzenia w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Włożyć kawałki czekolady do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać ponad dwie trzecie mieszanki mleka i śmietany, mieszając, aż się stopi i będzie gładka. Dostosuj konsystencję do pozostałej mieszanki gorącego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
6
Wrzuć nasiona wanilii do śmietany i ubijaj, aż będą miękkie. Ułóż bezy i plastry banana w śmietanie, pozostawiając kilka plastrów do dekoracji. Włożyć do serwowania potraw i skropić dwoma sosami. Na wierzchu pozostałe plastry banana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia14
Magazyn