Czekoladowy Ganache
Czekoladowy Ganache może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 36 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie super. Spróbuj Gilbert Ganache - smażone babeczki: czekoladowe babeczki Seltzer z Ganache, lukrem bananowym i karmelizowanym bananem, 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache, oraz Czekoladowe makarony z chipsami ziemniaczanymi z bitą mleczną czekoladą Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym rozgrzać śmietanę na małym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się; zdjąć z ognia.
Wymieszać z czekoladą do rozpuszczenia.
Odstawić około 5 minut. Ganache jest gotowy do użycia, gdy lekko się kopie po upuszczeniu z łyżki. Stanie się bardziej jędrne, im dłużej ostygnie.
Wlać ganache ostrożnie na górnej części ciasta; rozprowadzić dużą łopatką tak, że płynie równomiernie na górze iw dół, aby pokryć stronę ciasta. Glazury 13x9-calowy tort lub góra i bok 8-lub 9-calowy tort dwuwarstwowy.