Czekoladowy Cranachan
Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 715 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, cukier, staromodny płatek owsiany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cranachan, Cranachan, oraz Malina I Miód Cranachan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać czekoladę, orzechy laskowe i brązowy cukier w średniej misce.
Rozłóż owies na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół. Gorący owies wymieszać z mieszaniną czekolady( gorący owies częściowo roztopi czekoladę); odstawić do momentu, aż czekolada ujędrni, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania, crème fraîche i cukier w dużej misce, aż mieszanina śmietany utrzyma szczyty. Złóż whisky.
W każdej z sześciu 10 - do 12-uncji kielichów, warstwa 3/4 szklanki mieszanki śmietany i 3/4 szklanki mieszanki owsa; powtórzyć warstwowanie. Top każdy parfait z 3/4 szklanki mieszanki śmietany i posypać mieszaniną owsa. Przykryj parfaits i chill overnight.