Czekoladowy Budyń Risotto

Czekoladowy Budyń Risotto
Need a deser bezglutenowy? Czekoladowy Pudding Risotto może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 1112 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, fasolki wanilii, kawałek czekolady i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Pudding Ryżowy Z Brązowym Cukrem I Wanilią, Risotto z mlekiem kokosowym (budyń ryżowy Arborio), oraz Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś mleko, cukier i ziarna wanilii na wolnym ogniu na małym ogniu przez 10 minut, aby tchnąć waniliowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2
Usuń strąki fasoli i utrzymuj gorące mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Rozgrzać 2 łyżki masła w dużym rondlu na umiarkowanym ogniu. Wymieszać w ryżu i gotować, mieszając, aż ryż jest gorący, o 2 protokół. Zacznij dodawać gorące mleko 1 szklankę na raz, często mieszając i dodając więcej mleka, gdy poprzedni dodatek został wchłonięty. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać przyjemne gotowanie na wolnym ogniu. To zajmie około 20 minut, aby ryż stał się kremowy i al dente. Możliwe, że nie potrzebujesz całego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z pozostałym masłem i posiekaną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
5
Posypać posiekanymi orzechami laskowymi, ogolić białą czekoladę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn