Czekoladowy Budyń Chlebowy
Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany, ekstrakt z wanilii, syrop kukurydziany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13.
Pokrój bagietkę w plastry 1/4 cala i umyj jedną stronę roztopionym masłem.
Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika na złoty kolor, około 1 minuty.
Roztopić chipsy czekoladowe w kuchence mikrofalowej lub podwójnym kotle. Odstawić.
W średnim rondlu na małym ogniu podgrzać śmietanę i mleko do ogrzania. Nie parz.
W dużej misce ubić jajka, żółtka, 1/2 szklanki cukru i 1 łyżka wanilii, aż będzie gładka. Zmiksować w ciepłej mieszance kremu trochę na raz.
Miksturę z jajek ubić do roztopionej czekolady na gładką masę.
Ułóż kromki chleba tostowego, z masłem do góry, w przygotowanym naczyniu, aż naczynie będzie pełne.
Wlać mieszaninę czekolady na chleb i odstawić na 40 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec 40 do 50 minut, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Pozostaw 8 godzin lub przez noc.
Aby zrobić sos, rozpuść niesłodzoną czekoladę w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać 1 łyżkę masła do rozpuszczenia. Wymieszać we wrzącej wodzie, 1/2 szklanki cukru i syropu kukurydzianego, aż będzie gładka. Zwiększyć ciepło do średniej i doprowadzić do wrzenia gotować delikatnie 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce wanilii.
Podawać: ciepłe dno naczynia do pieczenia, poluzować brzegi budyniu nożem, a następnie odwrócić zimny budyń na półmisek.
Podawać z ciepłym sosem czekoladowym.