Czekoladowy Budyń Chlebowy
Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniament: bitą śmietanę, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło 2 1/2 - do 3-quart suflet danie. Włóż chleb do naczynia.
Podgrzać pół na pół, cukier i sól w rondlu 2-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina jest gorąca, ale nie wrzenia.
Wyjąć z ognia i dodać czekoladę, a następnie odstawić 2 minuty.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko ubić jajka razem w dużej misce i powoli dodać mieszaninę czekolady, ubijając aż połączone. Wymieszać wanilią.
Wlać mieszaninę na chleb i pozostawić do namoczenia w temperaturze pokojowej, naciskając chleb od czasu do czasu, 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Dot top budyniu z kawałkami masła.
Piec w łaźni z gorącą wodą, aż krawędź jest ustawiona, ale środek nadal lekko drży, 45 minut do 1 godziny. Schłodzić budyń do ogrzania w naczyniu na stelażu. (Budyń będzie nadal się ostygał.)