Czekoladowy Biszkopt Paschalny
Czekoladowy biszkopt paschalny może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja zawiera 187 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 10 porcji. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ten przepis z Allrecipes wymaga kakao w proszku, cukru, skrobi ziemniaczanej i mocnej kawy. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Paschalny biszkopt czekoladowy , Paschalny biszkopt kakaowy i Paschalny biszkopt z jabłkami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Spryskaj 10-calową patelnię rurową sprayem kuchennym.
Do miski przesiać ciasto macowe ze skrobią ziemniaczaną; odłożyć na bok.
Do dużej miski włóż żółtka i ubijaj mikserem elektrycznym na średnich obrotach do uzyskania jasnej masy, około 3 minut.
Powoli ubij 1 szklankę cukru do żółtek; kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gęsta i blada, około 5 minut. Ubij kakao w proszku z masą z żółtek, aż składniki się dokładnie połączą.
Białka jaj ubijaj mikserem elektrycznym wyposażonym w czyste ubijaki w osobnej misce, aż powstanie piana. Stopniowo dodawaj 1/2 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka jaj będą sztywne.
Lekko wymieszaj mieszaninę mączki z ciasta macowego i kawy z mieszaniną żółtka i kakao.
Delikatnie wmieszaj 1/3 białek do ciasta, zachowując możliwie największą objętość. Dodaj pozostałe białka, mieszając, aż nie pozostaną białe smugi. Delikatnie wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto równomiernie wlać do przygotowanej formy z rurkami.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż na wierzchu ciasta pojawią się małe pęknięcia i odskoczy po lekkim naciśnięciu, około 45 minut.
Przesuń nożem po bokach ciasta, aby oddzielić je od patelni. Odwróć ciasto na metalową kratkę, aby ostygło.