Czekoladowy aksamit Gordona
Czekoladowy aksamit Gordona to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka czekolady, płatków migdałowych, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 52 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Czerwone aksamitne babeczki z polewą z białej czekolady {Red Velvet Week}, Sałatka z komosy ryżowej Gordona Ramsaya, oraz Gordon ' s Restaraunt placki Karczochowe.
Instrukcje
Aby uzyskać mus z ciemnej czekolady, przełóż czekoladę do dużej żaroodpornej miski ustawionej na patelni z delikatnie gotującą się wodą i podgrzewaj, aż się roztopi.
Wyjąć i schłodzić do temperatury pokojowej.
W międzyczasie do dużej miski włóż żółtka, cukier i 3 łyżki zimnej wody(woda rozluźnia mieszaninę i zapobiega jej zbyt grubemu). Używając ręcznej elektrycznej trzepaczki, ubijaj do grubej, jasnożółtej piany, która utrzymuje szlak, gdy bijaki są uniesione do góry, około 2-3 minut. To się nazywa sabayon.
Teraz ubij śmietanę i mleko razem w innej misce, używając dużej trzepaczki do balonu, jeśli to możliwe (więc mniej prawdopodobne jest overwhip). Beat aż mieszanina zaczyna się spienić i posiada miękki kształt dont overbeat.
Gdy stopiona czekolada ma taką samą temperaturę jak sabayon i bita śmietana, wlej delikatnie sabayon do schłodzonej czekolady i za pomocą plastikowej szpatułki złóż obie razem, aż do całkowitego wymieszania. Wsypać delikatnie bitą śmietanę do czekoladowej mieszanki sabayon i za pomocą dużej metalowej łyżki delikatnie złożyć przy pomocy ósemki. Nie martw się, jeśli masz kilka białych plamek, to lepiej niż overmixing. Wyluzuj, a Ty zajmij się bazą.
Wafle rozbijamy w misce i, używając górnej części wałka do ciasta, zgniatamy grubo (niezbyt dobrze).
Białą czekoladę rozpuścić jak wcześniej, następnie wymieszać z rozgniecionymi wafelkami.
Mango obrać ostrym nożem.
Odetnij 18 cienkich plastrów.
Podziel połowę mieszanki bazy białej czekolady między sześć małych szklanek. Przyklej trzy plastry mango z boku każdej szklanki. następnie nalej mus za pomocą worka rurowego wyposażonego w szeroką, gładką dyszę o długości około 2 cm (lub użyj łyżki), aby napełnić jedną trzecią szklanki. Łyżka w innej warstwie bazy z białej czekolady wymieszać i powtórzyć z ostatnim musem. Rozsypać kilka płatków migdałów na wierzchu. Schłodzić przez godzinę lub dwie, aż do Ustawienia.