Czekoladowo-Frangelico Crème Anglaise Coupes ze świeżymi malinami

Czekoladowo-Frangelico Crème Anglaise Coupes ze świeżymi malinami
Czekoladowo-Frangelico Crème Anglaise Coupes ze świeżymi malinami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Na 5,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, frangelico, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Placki owsiane Frangelico z nadzieniem z białej czekolady Frangelico, Krówka Browne i czekoladowe ciasto Frangelico Crème Brûlée, oraz Suflety czekoladowe z Creme Anglaise.

Instrukcje

1
Połącz mleko i śmietanę w ciężkim średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Żółtka i cukier ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka. Powrót mieszaniny do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 5 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Trzepaczka w Frangelico i wanilii. Odcedzić budyń do średniej miski. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Crème anglaise podzielić na 8 szklanek deserowych. Top z malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn