Czekoladowo-Frangelico Crème Anglaise Coupes ze świeżymi malinami

Czekoladowo-Frangelico Crème Anglaise Coupes ze świeżymi malinami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Na 5,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, frangelico, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Placki owsiane Frangelico z nadzieniem z białej czekolady Frangelico, Krówka Browne i czekoladowe ciasto Frangelico Crème Brûlée, oraz Suflety czekoladowe z Creme Anglaise.
Instrukcje
Połącz mleko i śmietanę w ciężkim średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Żółtka i cukier ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka. Powrót mieszaniny do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 5 minut (nie gotować).
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Trzepaczka w Frangelico i wanilii. Odcedzić budyń do średniej miski. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Crème anglaise podzielić na 8 szklanek deserowych. Top z malinami.