Czekoladowo-czosnkowe Mojo z tostowym chlebem kubańskim (Tostadas de Pan Cubano con Mojo de Chocolate)

Czekoladowo-czosnkowe Mojo z tostowym chlebem kubańskim (Tostadas de Pan Cubano con Mojo de Chocolate)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj czekoladowo-czosnkowe Mojo z Tostadas de Pan Cubano con Mojo de Chocolate) spróbuj. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kubański chleb, grubą sól morską, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kubańska czarna fasola i ryż Mojo hamburgery ze Slaw + czosnek Tostones, Mojo Marynowane Wieprzowina Cubano (Lechon Asado) Przepis, oraz Grillowany Schab z pomarszczonymi ziemniakami, Mojo Verde i Mojo Picón dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ganache, umieść czekoladę w podwójnym kotle lub żaroodpornej misce nad gotującą się wodą. Gdy czekolada prawie się stopi, wyjąć z ognia i wymieszać od środka gumową łopatką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Połączyć czosnek i oliwę z oliwek w małej patelni i po prostu podgrzać go na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wlać strumień na roztopioną czekoladę, delikatnie mieszając łopatką, ponownie od środka. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Dodaj sok z limonki i delikatnie wymieszaj, aby gładko zmiksować. Mieszanina gęstnieje jak majonez. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
5
Gdy będziesz gotowy do podania, podgrzej sos nad gotującą się wodą, jeśli stanie się zbyt sztywny. Toast chleb po obu stronach na grillu lub pod brojlerem. Ułóż tosty na dużym talerzu lub płaskim koszu wyłożonym kwadratem liści babki. Towarzyszyć z sosem w misce lub cruet, grubej soli i kilka dekoracyjnych noży do masła. ¡Delicioso!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Przedruk za zgodą nowego smaku czekolady Maricel Presilla, © 2009 Ten Speed Press
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
7
Maricel Presilla jest historykiem kulinarnym specjalizującym się w kuchni Ameryki Łacińskiej i Hiszpanii. Posiada doktorat z średniowiecznej historii Hiszpanii na Uniwersytecie Nowojorskim i uzyskała formalne wykształcenie w zakresie Antropologii Kulturowej.Dr Presilla przeprowadziła znaczące badania na temat rolnictwa Ameryki Łacińskiej—ze szczególnym uwzględnieniem upraw tropikalnych, rolnictwa kakao i wanilii oraz produkcji czekolady. Jest prezesem Gran Cacao Company, Latynoamerykańskiej firmy zajmującej się badaniami i marketingiem żywności, specjalizującej się w sprzedaży najwyższej jakości ziaren kakao z Ameryki Łacińskiej. Ukończyła obszerną książkę kucharską w Ameryce Łacińskiej dla W. W. Norton i napisała Artykuły dla Saveur, Food & Wine, Food Arts i Gourmet.Pisze cotygodniową kolumnę z jedzeniem dla Miami Herald i jest równie wygodna, płynąc w dół Orinoco, aby zbierać przepisy w terenie, jak gotuje w Zafraand Cucharamama, jej pan-latynoskich restauracjach w Hoboken w stanie New Jersey. W zeszłym roku otworzyła Ultramarinos, latynoamerykański sklep i atelier gotowania, również w Hoboken, NJ, gdzie sprzedaje Latynoskie składniki, gotowe potrawy, czekoladki premium i Blue Cacao, własną linię trufli o latynoskich smakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
TrufleTrufle
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn