Czekoladowe suflety z lodami waniliowo-Tymiankowymi
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Mieszanka masła, cukier cukierniczy, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflet czekoladowy z kremem waniliowym, Lody Waniliowe Chai, oraz Kentucky Derby Mini ciasta czekoladowo-orzechowe z lodami waniliowymi.
Instrukcje
Masło osiem 1-szklanki ramekins i linii DNA z pergaminem. Papier posmarować i spód oraz boki ramekinów cukrem cukierniczym.
W szklanej misce roztopić czekoladę i masło w kuchence mikrofalowej, sprawdzając co 10 sekund. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
W dużej misce ze stali nierdzewnej, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj białka ze szczyptą soli z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać 1/4 szklanki cukru cukierniczego i ubić białka, aż będą twarde i błyszczące.
W innej dużej misce ze stali nierdzewnej ubijamy żółtka z pozostałym 1/2 szklanki cukru cukierników, aż mieszanina zostanie dokładnie wymieszana.
Roztopioną mieszaninę czekolady i masła ubić na żółtka, następnie stopniowo ubić mąkę uniwersalną. Używając dużej, czystej gumowej szpatułki, złóż jedną trzecią ubitych białek, aby rozjaśnić mieszaninę, a następnie złóż Pozostałe ubite białka, aż prawie nie pozostaną białe smugi.
Łyżka tyle ciasta suflet ciasto do każdego z przygotowanych ramekins dotrzeć do trzech czwartych drogi w górę strony.
Piec ciasta przez około 15 minut, lub do momentu, gdy są nadmuchane i po prostu ustawić w środku. Zostaw włączony piekarnik.
Niech suflety ostygną w ramekinach przez około 5 minut, lub do momentu, gdy krawędzie ciast zaczną odrywać się od boków ramekinów. Odwróć ciasta na dużą blachę do pieczenia, a następnie Odklej papier do pieczenia i ustaw ciasta pionowo na blasze do pieczenia. Podgrzej ciasta w piekarniku przez 2 minuty.
Ciasta sufletowe przełożyć na talerze i podawać z lodami waniliowymi posypanymi posiekanym tymiankiem.