Czekoladowe Kremy Bawarskie
Czekoladowe Kremy Bawarskie to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ciężką śmietanę, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kremy Czekoladowe Kokosowe, Kremy Czekoladowo-Miętowe, oraz Czekoladowe Kremy Kasztanowe.
Instrukcje
Lekko olej cztery ramekiny 6 oz (180ml).
Podgrzać mleko w małym rondlu na małym ogniu, aż się uspokoi.
Ubić cukier i żółtka, dodać trochę gorącego mleka. Wymieszać mieszaninę jajek do rondla. Stale mieszaj drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty ,aby pokryć łyżkę (185F / 85C na termometrze natychmiastowego odczytu). Nie gotować.
Przecedzić przez sito druciane do miski.
Dodać czekoladę, odstawić na kilka minut, a następnie mieszać do rozpuszczenia.
Posyp żelatynę 3 łyżkami zimnej wody w małej żaroodpornej misce.
Odstawić 5 minut, aż gąbczasty.
Umieść miskę na małej patelni z bardzo gorącą wodą i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z mieszaniną czekolady.
Przechowywać w lodówce, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie i na skraju ustawienia. Lekko ubijać śmietanę aż do uzyskania miękkich szczytów. Nie przesadzaj. Składamy śmietanę do masy czekoladowej i wlewamy do ramekinów. Przykryć każdy z folią i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.
Każdy ramekin zanurz bardzo krótko w bardzo gorącej wodzie i odwróć kremy na talerze.
Udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą i podawaj schłodzone.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;