Czekoladowe Kandyzowane Migdały
Migdały kandyzowane w czekoladzie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 691 kalorii, 13g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka migdałów, cukier granulowany, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowe Kandyzowane Migdały, Toffi Banan Biała czekolada Pudding ryżowy z kandyzowanymi migdałami, oraz Kandyzowane Migdały.
Instrukcje
Spryskaj patelnię sprayem do pieczenia i odstaw na bok.
Wymieszaj syrop kukurydziany, cukier granulowany i 2 łyżki. woda w 4-qt. trawka. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty.
Zmniejsz temperaturę do średnio-wysokiej, dodaj orzechy i gotuj, ciągle mieszając; syrop krystalizuje się w cukier wokół orzechów i staje się bardzo piaszczysty. Gotuj i mieszaj, aż cukier zacznie ponownie topić się i karmelizować, około 5 minut. Gdy orzechy pachną tostami, a cały cukier jest karmelizowany i jest średnio brązowy, usuń z ognia. Wymieszać z masłem. Ostrożnie wlać gorące orzechy na przygotowaną patelnię do pieczenia (rezerwowy garnek).
Spryskaj zęby 2 widelcami sprayem do gotowania. Używając widelców, wymieszaj i oddziel orzechy, aż ostygną. Zamrozić orzechy na patelni 30 minut.
W międzyczasie dodaj 3 w. woda do zastrzeżonego garnka; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Umieść czekoladę w średniej metalowej misce i ustaw miskę na garnku.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści.
Przenieść orzechy z zamrażarki do średniej miski.
Połowę roztopionej czekolady zalać orzechami; dobrze wymieszać do okrycia. Powrót orzechy do blachy do pieczenia, rozłożenie i oddzielenie ich. Powrót orzechy do zamrażarki, aż czekolada ustawi, o 20 minut. Powtórzyć z pozostałą roztopioną czekoladą.
Podziel orzechy między 2 miseczki. Przesiać kakao na pierwszej misce, podrzucając delikatnie do pokrycia orzechów. Powtórz z drugą miską, używając cukru pudru zamiast kakao. Nakrętki należy przechowywać oddzielnie w hermetycznych pojemnikach do 2 tygodni.