Czekoladowe Ciasteczka Spiralne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowych ciasteczek spiralnych. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 65. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz żółtka jaj, fasolkę wanilii, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Spiralne Ciasteczka Bałwana, Ciasteczka Z Cukrem Spiralnym, oraz Szynka Spiralna O Strukturze Plastra Miodu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku zwykłego ciasta: ostrym nożem pokrój fasolę wanilii na pół wzdłuż. Oddziel nasiona od zewnętrznej skóry, skrobając ostrze noża wzdłuż wewnętrznej części fasoli.
Umieść nasiona wanilii, masło, cukier, żółtka i skórkę pomarańczową w średniej wielkości misce do miksowania i ubijaj mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż składniki zostaną połączone, około 1 minuty.
Połącz proszek do pieczenia, sól i mąkę i dodaj do mieszaniny masła na raz. Beat na niskiej prędkości tylko do połączenia, o 1 minutę. Nie przesadzaj ciasta, bo stanie się twarde.
Wyjąć ciasto z miski. Uformuj go w prostokąt o wymiarach 4 na 9 cali, owiń w plastik i umieść w lodówce. Dla ciasta czekoladowego: powtórz dokładnie tę samą procedurę jak dla zwykłego ciasta, łącząc kakao w proszku z mąką i dodając go do mieszaniny masła.
Pozostawić każde ciasto w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. (Wolę zrobić ciasto dzień wcześniej i pozostawić na noc.) Przez noc wszystkie smaki (pomarańczowy, waniliowy, czekoladowy, masło) dojrzewają, a mąka i masło absorbują smak kakao. Następnego dnia ciasto czekoladowe będzie ciemniejsze.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjąć ciasto z lodówki. To będzie trudne, więc daj mu kilka szybkich rapów z wałkiem do ciasta, aby ułatwić toczenie. Lekko mąkę obie strony każdego ciasta.
Zwiń oba ciasta w prostokąt o wymiarach 7 na 6 cali o grubości około 1/8 cala.
Umieść jeden prostokąt na drugim i rozwałkuj go na prostokąt o wymiarach 8 na 20 cali.
Posmaruj prostokąt cienką warstwą wody, aby ciasto przylepiło się do siebie.
Rozwałkuj ciasto do cylindra o długości 20 cali i średnicy od 1 1/2 do 1 3/4 cala.
Wytnij cylinder na okrągłe plastry o grubości 1/2 cala.
Ułożyć ciasteczka, wyciąć stronę w dół, na pergaminie pokryte blachy do pieczenia około 1/2-cala od siebie.
Piec, aż lekko rumiane, o 15 protokół i ostudzić na stojaku z drutu. Przechowywać ciasteczka w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni.