Czekoladowe Ciasteczka Bezowe
Czekoladowe ciasteczka bezowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 159 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać krem Tatar, czekolada, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Czekoladowe Ciasteczka Bezowe, Czekoladowe Ciasteczka Bezowe, oraz Czekoladowe Ciasteczka Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. rozpocznij ubijanie białek w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie trzepaczki na małej prędkości. Gdy białka zaczynają wyglądać na mokre i spienione, po około 45 sekundach dodajemy śmietanę z kamienia nazębnego i sól i pozostawiamy do rozpuszczenia mikserem jeszcze na małej prędkości, około 10 sekund.
Podczas gdy białka są jeszcze spienione, powoli zacznij dodawać cukier w stałym strumieniu z mikserem na niskim poziomie. Po dodaniu około 1/4 szklanki cukru, zwiększyć prędkość do średniej i nadal stopniowo dodawać cukier jak działa mikser.
Po dodaniu całego cukru, zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż beza będzie gęsta i błyszcząca i utrzyma mocne szczyty po podniesieniu trzepaczki z niego, około 4 minut. Jeśli jeszcze go nie ma, Kontynuuj Biczowanie bezy na dużej prędkości w odstępach 30 sekund i testuj ponownie.
Gdy beza jest w fazie szczytowej firmy, łyżka maleńką kropkę to na każdym z czterech rogów blachy do pieczenia i naciśnij wkładkę pergaminu w dół nad nim. To zakotwiczy pergamin.
Ostrożnie złóż czekoladę do bezy za pomocą gumowej szpatułki, uważając, aby jej nie opróżnić.
Łyżka 1 1/2 cala do 2 cala dollops mieszaniny bezy na blasze do pieczenia, rozmieszczone jeden cal od siebie. Staraj się kształtować bezy za pomocą łyżki, aby miały krawędzie i grzbiety na całym.
Piec, aż bezy twardnieją Na Zewnątrz, rozwijają pęknięcia i są tylko lekko wilgotne w środku, około 2 godzin (może się to znacznie różnić w zależności od piekarnika). Aby sprawdzić doneness, usunąć jedną bezę, pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 5 minut, a następnie otworzyć, aby sprawdzić teksturę. Środek powinien być tylko lekko wilgotny w tym momencie.
Pozostawić bezy do ostygnięcia na stojaku z drutu. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę (patrz uwaga) w suchym miejscu przed przechowywaniem w pojemniku z pokrywką pozostawioną tylko częściowo. Wilgoć i wilgotność spowoduje ich stopienie, więc spróbuj użyć ich wkrótce po upieczeniu.