Czekoladowe Babeczki Glazurowane
Czekoladowe glazurowane babeczki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 290 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, półsłodką czekoladę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Wilgotne babeczki z polewą czekoladową, Babeczki Czekoladowo-Awokado Glazurowane, oraz Babeczki Z Ciemnej Czekolady Glazurowane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj DNA 24 Formy do ciastek sprayem nonstick. Wypełnij każdy z podwójną warstwą Papierów cupcake. Alternatywnie, użyj nonstick cupcake cyny i spryskać boki i DNA z nonstick spray. Odstawić.
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką," śmietana " razem masło i cukier granulowany, aż będzie gładka, 3 do 5 minut. Zeskrobać boki gumową szpatułką i wymieszać.
Dodać brązowy cukier i kontynuować mieszanie, aż oba cukry są w pełni zintegrowane i masło miękkie, 3 do 5 dodatkowych minut. Z mikserem na wolnej prędkości, dodać jajka, 1 na raz.
W średniej misce przesiać mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Z mikserem wciąż na niskiej prędkości, stopniowo włącz około połowę mieszanki mąki. Po całkowitym wymieszaniu dodać połowę jogurtu.
Dodaj pozostałą mąkę i pozostały jogurt. Ciasto będzie dość gęste i grube. Napełnij puszki nieco więcej niż 3/4 pełne. W przypadku formy, która ma od 3 do 4-uncji otworów, lubię używać miary 1/3 filiżanki, wyrównanej, aby wypełnić każdy z taką samą ilością ciasta. Gdy taca(y) są pełne, stuknij tacę kilka razy na płaskiej powierzchni, aby wyrównać ciasto i umieść tacę(y) na środku piekarnika.
Piec przez 8 minut, a następnie obrócić babeczki w połowie.
Piec przez dodatkowe 10 minut. Tester ciasta, po włożeniu do środka babeczki, powinien wyjść czysty.
Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut. Ostrożnie wyjmij je z puszek, aby ciepło z niego nie gotowało babeczek i ryzykowało ich wysuszenie. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
W małej, żaroodpornej misce rozpuść czekoladę na garnku z gotującą się wodą (podwójny kocioł). W małym rondlu delikatnie rozgrzej kwaśną śmietanę na małym ogniu. Kiedy krem zaczyna się gotować, wyłączyć ogień i ubijać wanilią. Użyj miarki łyżki, aby odmierzyć kakao w proszku i dodać go do kwaśnej śmietany.
Trzepaczka do miksowania. Nie czyszcząc łyżki, odmierz syrop kukurydziany i dodaj go do czekolady. Warstwa proszku kakaowego na łyżce zapobiega przywieraniu syropu kukurydzianego do łyżki, co ułatwia dodawanie dokładnej ilości syropu. Gdy czekolada się stopi, wyjąć z ognia i pozostawić śmietanę i czekoladę na "odpoczynek" przez 5 minut. Delikatnie wymieszać i odstawić.
Gdy babeczki ostygną, rozłóż polewę czekoladową na wierzchu i podawaj.