Czekoladki Gianduia

Czekoladki Gianduia

Instrukcje

1
Tosty i skórki orzechów laskowych. W robocie kuchennym puls orzechy laskowe, aż drobno posiekane, o 30 sekund. Czekoladki pokroić na kawałki 1/4 cala, zastrzegając 1 lekko oprawione łyżkę słodko-gorzkiej czekolady do hartowania. W podwójnym kotle lub metalowej patelni ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody stopić trzy czwarte czekolady, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Usuń górną część podwójnego kotła lub miski z ognia i dodaj pozostałą czekoladę w 2 lub 3 partiach, mieszając, aż będzie gładka i pozwalając każdej partii stopić się przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Kiedy cała czekolada zostanie stopiona, sprawdź jej temperaturę: połóż odrobinę czekolady na wewnętrznej stronie dolnej wargi; powinna być nieco chłodniejsza niż temperatura ciała. Jeśli czekolada jest zbyt ciepła, dodaj czekoladę reserved, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wymieszać orzechy laskowe i masło orzechowe do czekolady, aż dobrze połączone i rozprowadzić mieszaninę na patelni. Konfekcja chłodnicza, przykryta folią foliową, aż będzie jędrna, co najmniej 2 godziny. Wyjmij konfekcję z patelni i odklej plastikową folię. Na desce do krojenia ostrym dużym nożem Wytnij konfekcję wzdłuż na 1-calowe paski i wytnij paski w poprzek na 1-calowe kwadraty. Czekoladki przechowywać, przykryte i schłodzone, 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
5
Stir hazelnuts and hazelnut butter into chocolate until combined well and spread mixture in pan. Chill confection, covered with plastic wrap, until firm, at least 2 hours. Lift confection out of pan and peel off plastic wrap. On a cutting board with a sharp large knife cut confection lengthwise into 1-inch strips and cut strips crosswise into 1-inch squares. Chocolates keep, covered and chilled, 1 month.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia3
Magazyn