Czarne Kulki Łososiowe Sezamowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 66 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz imbir, Azjatycki olej sezamowy, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe), Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Wędzony łosoś z czarnym sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż kostki łososia na talerzu i zamrozić na 15 minut.
Przenieść łososia do robota kuchennego.
Dodaj kasztany wodne, białko jaja, skrobia kukurydziana, proszek wasabi, trzy czwarte szalotki, 1 1/2 łyżeczki imbiru, 2 łyżeczki koszernej soli i szczyptę pieprzu. Pulsuj 4 lub 5 razy, aż łosoś zostanie posiekany i mieszanina po prostu się połączy.
Rozłóż nasiona sezamu na talerzu. Mieszankę łososia pokroić w kopce po 2 łyżki i rozwałkować na 24 kulki.
Rozwałkuj kulki w nasionach i przenieś do 2 szklanych talerzy ciasta. Umieść jedną z płyt w dużym parowcu. Parować kulki łososia nad wrzącą wodą, aż do uzyskania jędrności, około 6 minut. Powtórz z pozostałymi kulkami łososia.
W międzyczasie, w misce, połączyć ocet, sos sojowy i olej sezamowy z pozostałymi szalotki i imbir.
Podawać kulki łososia z sosem do zanurzania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.