Czarna fasola, kukurydza i cukinia Enchiladas
Przepis czarna fasola, kukurydza i cukinia Enchiladas jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 16G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka sera cheddar, olej canolan, SOS enchilada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Enchiladas z czarnej fasoli i kukurydzy, Pieczona Cukinia, Czarna Fasola + Kozi Ser Enchiladas, oraz Enchiladas z kurczakiem, kukurydzą i czarną fasolą z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2 szklanki cukinii i kukurydzy; smażyć przez 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Zdjąć z ognia i wymieszać fasolę.
Rozprowadź 1 szklankę sosu Enchilada na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki cukinii w dół centrum 1 tortilla; posypać 2 łyżki sera, i zwinąć.
Miejsce seam-side w dół w naczyniu do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami, mieszaniną cukinii i 14 łyżkami sera.
Rozłóż pozostałe 2 szklanki sosu równomiernie na enchiladas.
Przykryć folią; piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Odsłaniać; wierzch z pozostałym 1 szklanką sera.
Piec, odsłonięty, przez 10 minut lub do rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.