Cytrynowy Tiramisu Trifle
Przepis cytrynowy Tiramisu drobiazg może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 8 godzin i 20 minut. Jedna porcja zawiera 652 kalorie, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.23 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka twarogu, ciastka ladyfinger, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tiramisu Trifle, Truskawkowe Tiramisu Trifle, oraz Truskawkowe Tiramisu Trifle dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miarce wymieszaj sok z cytryny z cukrem i 1/4 szklanki wody, aż cukier się rozpuści. Odstawić.
W maszynce umieścić serek śmietankowy, twarożek cytrynowy i gęstą śmietanę.
Aby złożyć tiramisu, umieść połowę ladyfingers na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia, łamiąc kilka, aby zmieścić, i skropić połową syropu cytrynowego. Wierzch z połową śmietany cytrynowej i 1 szklanką mieszanych jagód. Powtórz warstwy, używając pozostałych ladyfingers, syropu i śmietany cytrynowej.
Przykryć folią i schłodzić co najmniej 8 godzin lub przez noc. Przed podaniem wymieszać z pozostałymi 2 szklankami jagód i posypać cukrem pudrem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot