Cytrynowy Ryż Basmati
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Lemon ryż Basmati może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ryżu basmati, olej canolan, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 28%. Spróbuj Cytrynowy Imbir Ryż Basmati, Ryż Basmati z wietnamskim słodkim cytrynowym Curry, oraz Sałatka ryżowa Basmati z groszkiem, miętą i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu. Ryż, imbir i skórkę z cytryny gotować razem w gorącym oleju przez około 1 minutę; dodać sok z cytryny i bulion z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; przykryć garnek i pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, 18 do 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.