Cytrynowy rosół z kluseczkami

Cytrynowy rosół z kluseczkami
Cytrynowy rosół z kluseczkami to bezmleczne zupa. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, połówki piersi kurczaka, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Rosół z kluskami ziemniaczanymi, oraz Zupa z kurczaka lub indyka z kluskami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 4 składniki ułożyć na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec w 425 przez 45 minut lub aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz mieszaninę kurczaka, 12 szklanek wody i liść laurowy w garnku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj delikatnie przez 2 godziny, od czasu do czasu usuwając tłuszcz i pianę z powierzchni. Wywar przecedzić przez drobne sito do dużej miski; wyrzucić cząstki stałe. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni stada; wyrzucić tłuszcz. Wymieszać kurkumę i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KurkumaKurkuma
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
5
Połączyć pozostałe 1/4 łyżeczki soli, mączkę z macą i kolejne 5 składników (przez pieprz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
PieprzPieprz
SólSól
6
Dodaj 2 jajka; mieszaj do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Wilgotnymi rękami uformuj mieszaninę w 24 (1-calowe) kulki. Wywar na wolnym ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
JajkoJajko
7
Dodać pierogi do wywaru i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
8
Dodać kurczaka, i kontynuować gotowanie 15 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
9
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjmij kurczaka z wywaru i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
11
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki; powrócić do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Usuń 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
13
Umieścić pozostałe 1 jajko w średniej misce. Stopniowo dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu do jajka, stale mieszając trzepaczką. Powoli wlać ubitą mieszaninę jajek do patelni, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać sokiem z cytryny i posypać koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulionBulion
KoperKoper
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn