Cytrynowy placek Szyfonowy z glazurowaną żurawiną
Cytrynowe ciasto szyfonowe z glazurowaną żurawiną może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka śmietany do ubijania, galaretka porzeczkowa, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cytrynowy Placek Szyfonowy Z Glazurowaną Żurawiną, Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, oraz Cytrynowy tort szyfonowy z cytrynową glazurą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9-calowe szklane naczynie z głębokim naczyniem z nieprzywierającym sprayem.
Wymieszać okruchy ciasteczek i roztopione masło w małej misce. Na dnie i w górę przygotowanego naczynia wcisnąć mieszankę okruchów.
Piec na złoty kolor, o 20 protokół. Spoko na stojaku.
Umieść 1/4 szklanki wody w małej misce; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
Żółtka, 1/3 szklanki cukru, sok z cytryny i skórkę z cytryny ubić na podwójnym kotle, aby zmiksować. Gotować na ledwo gotowanej wodzie, aż krem zgęstnieje, ubijając często, o 6 protokół.
Przenieść do dużej miski.
Dodaj żelatynę do gorącego kremu; trzepaczka do rozpuszczenia.
Umieść nad miską z lodowatą wodą; wymieszać, aż ostygnie i zgęstnieje, ale nie ustawić, O 12 protokół.
Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru; ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć mieszaninę białka jaj w kremie w 2 dodatkach. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę w średniej misce, aż uformują się szczyty. Złożyć do mieszaniny cytryny.
Przenieść nadzienie do schłodzonej skorupy. Przykryć plastikiem i schłodzić na noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić do wrzenia.
Dodać żurawinę; gotować, aż połowa pęknie, o 5 protokół.
Dodać galaretkę; mieszać do rozpuszczenia. Schłodzić do temperatury pokojowej. Delikatnie łyżką polewa ciasto. Schłodzić co najmniej 30 minut, aby ustawić. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej; przechowywać w lodówce.)