Cytrynowy Marynowany Kalafior
Cytrynowy marynowany kalafior może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, kalafior, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cytrynowe Risotto Z Pieczonym Kalafiorem, Cały pieczony kalafior z cytrynowym brązowym masłem, oraz Kalafior Marynowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalafior umyć i podzielić na różyczki.
W dużym rondlu połącz ocet jabłkowy, wodę i sól morską. Doprowadzić do wrzenia.
Umieścić dwa plastry cytryny na dnie słoika ćwiartki i top z plastrami ząbków czosnku i pieprzu. Odstawić.
Gdy solanka się zagotuje, dodaj kalafior do garnka. Mieszaj, aż solanka powróci do wrzenia i usuń z ognia.
Za pomocą szczypiec zapakuj kalafior do przygotowanego słoika i zalej solanką.
Umieść 2-3 plastry cytryny na kalafiorze i połóż pokrywkę na słoiku.
Niech pikle siedzieć na ladzie, aż ostygnie. Gdy osiągną temperaturę pokojową, przechowywać w lodówce słoik.
Ogórki są gotowe do spożycia w ciągu 12 godzin, choć będą nadal pogłębiać smak im dłużej reszta.