Cytrynowy chleb z cukinią Ellen
Cytrynowy chleb z cukinią Ellen jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukinię, ekstrakt z cytryny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Cytrynowy chleb z cukinią Ellen, Cytrynowy chleb z cukinią z cytrynową glazurą, oraz Cytrynowy Chleb Z Cukinią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować 2 patelnie bochenkowe; na dno i na boki natłuszczonych patelni posypać cukrem.
W dużej misce ubić jajka, 2 szklanki cukru, olej roślinny, ekstrakt waniliowy, ekstrakt z cytryny i skórkę z cytryny.
Wymieszać mąkę, sól, soda oczyszczona i proszek do pieczenia razem w osobnej misce; dodać do mieszaniny jaj i mieszać, aż ciasto będzie grube. Złóż cukinię do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni bochenkowych.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.