Cytrynowo-Rozmarynowe Bułeczki
Ten przepis służy 1. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 187 g tłuszczu, oraz w sumie 3648 kalorii. Mieszanka masła, soli, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciastka cytrynowo-muszkatołowe z lukrem cytrynowym, Rosemary lemon shortbread + Rosemary citrus spritzer, oraz Migdałowe Kruche.
Instrukcje
Do miski miksera na stojaku włóż mąkę, masło, cukier granulowany i sól.
Dodać skórkę z 1 cytryny i rozmaryn.
Wymieszaj na małej prędkości, następnie zwiększ do średniej i wymieszaj, aż ciasto nie będzie już kruche i po prostu się połączy.
Uformować ciasto na dysk i schłodzić 30 minut. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do 1/2 cala. gruby.
Ciasto pokroić w kółka z 1 1/2-in. foremka do ciastek. Przerzuć resztki w razie potrzeby. Ułóż na blasze do pieczenia 1 w. apart I chill 15 minut.
Piec do jasnego złotego koloru, 12 do 15 minut.
Wymieszaj cukier puder, sok z cytryny i pozostałą skórkę na gładką masę. Łyżka 1/2 łyżeczki. polewamy każde schłodzone ciastko, rozprowadzając tylną częścią łyżki; następnie wciskamy 1 gałązkę rozmarynu na środek każdego ciastka.