Cytrynowo-Chicken Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać cytryny kurczaka Piccatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 35. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, majonez, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrynowy Kurczak Piccata, Cytrynowy Kurczak Piccata, oraz Chudy Cytrynowy Kurczak Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę 1 cytryny pokroić na 4 cienkie plasterki; wycisnąć sok z pozostałych 2-1 / 2 cytryn. Kurczak z majonezem, następnie okruchy krakersów.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 min. Obrócić; gotować na średnim ogniu 5 min. lub aż kurczak będzie złoty z obu stron i gotowe (165F).
Kurczaka przełożyć na półmisek, posypać natką pietruszki. Przykryj, aby się ogrzać. Ostrożnie wytrzyj okruchy z patelni ręcznikiem papierowym.
Dodać sok z cytryny i bulion na patelni; gotować na średnim ogniu 6 do 8 min. lub do lekkiego zmniejszenia, mieszając od czasu do czasu.
Dodać masło, plastry cytryny i kapary; gotować i mieszać na małym ogniu 3 do 4 min. albo do momentu stopienia masła i podgrzania cytryn.