Cytrynowe Wirówki z Malinami to danie na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 206 kalorii . Za 76 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Mieszanka proszku do pieczenia, skórki z cytryny, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena jest raczej słaba. Cytrynowa „kremowa” ze świeżymi malinami , tarta cytrynowa z malinami i świeżo zebranymi jagodami borówki amerykańskiej oraz chleb z pieczonymi malinami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Mieszaj z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęsta śmietana Kremówka I Dodatkowe Maliny, Opcjonalnie
Gęsta śmietana Kremówka I Dodatkowe Maliny, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ułóż maliny w nieposmarowanym natłuszczonym naczyniu do pieczenia o pojemności 1-1/2 qt; polej je gorącym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 Kaloriami
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjmij z piekarnika i odstaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Aby przygotować wirek, w małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pokrój tłuszcz tak, aby powstał kruszonka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
7
Wymieszaj jajko z miksturą i dodaj do bułki tartej, aż powstanie sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Uformuj kulkę. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 cali x 6 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Wymieszaj cukier, masło i skórkę cytrynową; rozprowadź na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Pokrój na 10 plasterków, lekko spłaszcz każdy plaster.
12
Miejsce mieszanki jagodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
13
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 15 minut lub do momentu, aż ślimaczki nabiorą złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Jeśli chcesz, udekoruj porcje śmietaną i malinami.