Cytrynowe Wirówki z Malinami
Cytrynowe Wirówki z Malinami to danie na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 206 kalorii . Za 76 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Mieszanka proszku do pieczenia, skórki z cytryny, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena jest raczej słaba. Cytrynowa „kremowa” ze świeżymi malinami , tarta cytrynowa z malinami i świeżo zebranymi jagodami borówki amerykańskiej oraz chleb z pieczonymi malinami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Mieszaj z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Ułóż maliny w nieposmarowanym natłuszczonym naczyniu do pieczenia o pojemności 1-1/2 qt; polej je gorącym sosem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw.
Aby przygotować wirek, w małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój tłuszcz tak, aby powstał kruszonka.
Wymieszaj jajko z miksturą i dodaj do bułki tartej, aż powstanie sztywne ciasto.
Uformuj kulkę. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 cali x 6 cali.
Wymieszaj cukier, masło i skórkę cytrynową; rozprowadź na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku.
Pokrój na 10 plasterków, lekko spłaszcz każdy plaster.
Miejsce mieszanki jagodowej.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 15 minut lub do momentu, aż ślimaczki nabiorą złotego koloru.
Jeśli chcesz, udekoruj porcje śmietaną i malinami.