Cytrynowa Panna Cotta Z Sosem Malinowo-Pomarańczowym
Cytrynowa Panna Cotta z sosem Malinowo-pomarańczowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką cukier, Likier, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Panna Cotta z sosem Malinowo-pomarańczowym, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Cytrynowa Panna Cotta Z Malinowym Coulis.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu wymieszać śmietanę, 1/2 szklanki cukru i skórkę z cytryny. Tymczasem, w małej misce, zmiękczyć żelatynę w 2 hojne Tbs. zimna woda.
Ubij zmiękczoną żelatynę i 2 Tbs. Likier pomarańczowy do mieszanki śmietany.
Wlać mieszankę śmietany do 8 4-uncjowych ramekinów lub kubków z kremem, które zostały lekko pokryte warzywnym sprayem do gotowania (osuszyć nadmiar oleju ręcznikiem papierowym). Ustaw kubki kremu w płytkiej patelni, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc.
Częściowo rozmrozić maliny na blacie.
Umieść w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze i dodaj pozostałe 6 Tbs. cukier i 2 Tbs. Likier pomarańczowy.
Przenieść sos do średniej miski(jeśli chcesz sos bez pestek, przecedzić najpierw przez sito o drobnych oczkach). Wymieszać świeże maliny i odstawić około 1 godziny.
Gdy jest gotowy do podania, Uruchom cienką ostrzem noża wokół każdego deseru, aby poluzować; włącz talerz deserowy, aby odkręcić. Łyżka sosu malinowego wokół panna cotta i podawać.