Cytryna i świeża truskawka Dacquoise

Cytryna i świeża truskawka Dacquoise jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier, gałązki mięty, ekstrakt z truskawek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 16 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świeże muffinki truskawkowe z waniliową glazurą cytrynową, Świeża sałatka z bazylii truskawkowej Quinoa z kozim serem, nasionami słonecznika i winegretem cytrynowym, oraz Kremowy puch truskawkowy ze świeżym sosem truskawkowym {deser bez pieczenia w słoikach!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwy: Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem kuchennym cięte do dopasowania. Na każdym z kawałków pergaminu narysuj 2 (8-calowe) okręgi za pomocą patelni do ciasta jako przewodnika. Obróć pergamin z rysowaniem twarzą w dół na patelni. Powinieneś być w stanie nadal widzieć kręgi. Odstawić.
W misce miksującej ubij białka, sól i śmietanę z kamienia nazębnego za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Wciąż bijąc z dużą prędkością, stopniowo dodawaj cukier i ekstrakt z truskawek, aż białka utworzą sztywne, ale nie suche, szczyty.
Podziel bezę między 4 okręgi narysowane na pergaminie. Za pomocą gumowej szpatułki rozprowadź bezę na krawędziach kół.
Piec w piekarniku przez 50 minut. Po zakończeniu pieczenia bez, wyłącz piekarnik pozostawiając bezy wewnątrz do wyschnięcia.
Do nadzienia cytrynowego: w średniej misce do mieszania, ubijać, aby połączyć mleko beztłuszczowe, mieszankę puddingu cytrynowego i skórkę z cytryny.
Ubijać nieprzerwanie przez 2 minuty, aż masa wypełniająca zacznie gęstnieć. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Do nadzienia truskawkowego: w innej średniej misce do mieszania delikatnie złóż pokrojone truskawki do 1/2 pojemnika ubitej polewy. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu dacquoise.
Montaż: aby uzyskać najlepsze wyniki, zmontuj dacquoise tuż przed podaniem.
Umieścić 1 kółko bezowe na talerzu ciasta. Równomiernie rozprowadzić połowę cytrynowego nadzienia. Wymieszać z innym bezowym kółkiem i rozprowadzić mieszaniną truskawkową. Powtórz z innym kółkiem bezowym i nadzieniem cytrynowym.
Ułożyć końcowe kółko bezowe i ubić wierzch pozostałą bitą polewą.
Dekoruj gałązką mięty i świeżymi truskawkami.