Cytryna i orzech sosnowy mleko owcze Ricotta tarta
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 560 kalorii, 17g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.3 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko owcze ricotta, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Andrew Carmellini 's Whipped Sheep' s Milk Ricotta, Rustykalna tarta z cukinią, orzechami piniowymi i ricottą, oraz Sałatka z młodej marchewki z ogolonym serem owczym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 2 filiżanki orzeszków piniowych w robocie kuchennym i pulsuj kilka razy.
Dodaj cukier i mąkę i kontynuuj pulsowanie, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Dodać masło, 1 jajko i ekstrakt waniliowy i wymieszać, aby włączyć wszystkie składniki (ciasto można mieszać ręcznie lub w mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek). Ciasto podzielić na trzy równe części. Owinąć każdy kawałek folii i przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut przed użyciem.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Obficie masło i mąka 4 x 13-calowy prostokątny lub 9-calowy Okrągły Żłobiony patelnia z wyjmowanym dnem i przechowywać w lodówce, podczas gdy piekarnik nagrzewa się.
Wyjąć patelnię z lodówki. Użyj opuszkami palców, aby równomiernie nacisnąć schłodzone ciasto z orzechów sosny na dnie i po bokach patelni. Odciąć nadmiar ciasta.
Piec skórkę przez 10 do 15 minut, a następnie obrócić i piec przez kolejne 10 do 15 minut, lub aż będzie złoty kolor.
Dodaj 2 pozostałe jajka, ricottę, cukier, skórkę z cytryny i sok do średniej wielkości miski i wymieszaj, aż będzie puszysta i dobrze połączona.
Dodać ¼ orzechów pinii i mieszać do włączenia.
Wlać mieszaninę do lekko schłodzonej skorupy ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć Pozostałe orzeszki piniowe, delikatnie dociskając je, aby upewnić się, że przylegają.
Pieczemy tartę na środku piekarnika przez 20 minut, aż nadzienie będzie lekko zastawione. ostudzić, wyjąć z puszki i podawać ze świeżymi truskawkami (opcjonalnie).