Cynamonowo-Wirowy Chleb Gruszkowy
Przepis cynamonowo-wirowy chleb gruszkowy można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis zawiera 48 porcji z 156 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Za 20 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka miodu, wody, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób naprawdę lubi ten chleb. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 18%. Spróbuj Cynamonowy Chleb Wirowy, Cynamonowy Chleb Wirowy, oraz Cynamonowy Chleb Wirowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz gruszki, wodę i 1/2 szklanki cukru. Dusić bez przykrycia przez 10-12 minut lub do miękkości.
Dobrze odcedź, rezerwując syrop.
W razie potrzeby dodaj zimną wodę do syropu, aby odmierzyć 1 szklankę; odstawić.
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru; odstawić na 10 minut.
Dodaj jajka, masło, miód, sól, ekstrakt, 4 szklanki mąki i zarezerwowane gruszki i syrop. Ubijaj, aż będzie gładka.
Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/4 godziny.
Uderz ciasto; podzielić na trzy części.
Rzuć każdą porcję na 16 cali. x 8-w. prostokąt.
Połącz cynamon i pozostałe 3/4 szklanki cukru; posyp ciasto do 1/2 cala. krawędzi.
Zwiń, styl galaretki, zaczynając od krótkiego boku; ściśnij szwy, aby uszczelnić.
Umieść szwem w dół, w trzech natłuszczonych 9-calowych. x 5-w. Patelnie bochenkowe. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 45 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut. Przykryj luźno folią.
Piec 15-20 minut dłużej lub do wykonania testów chleba.
Wyjmij z patelni na ruszt, aby ostygł.