Cynamonowo-Pomarańczowy Crème Brûlée
Cynamonowo-pomarańczowy Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jeśli masz vanillan ekstrakt, żółtka jaj, mleko beztłuszczowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Cynamonowo-Pomarańczowy Crème Brûlée, Cynamon i pomarańcza Creme Brulee, oraz Catalan Cinnamon Crème Brûlée.
Instrukcje
Mleko, suche mleko i sól Połącz w małym rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać skórkę pomarańczową i laskę cynamonu. Przykryć i niech strome 10 minut. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito do miski; wyrzucić substancje stałe. Wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Połączyć 2 łyżki cukru i żółtka jaj w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia.
Stopniowo dodawaj mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Podzielić mieszaninę mleka równomiernie między 2 płytkie (6-uncja) naczynia.
Umieść naczynia w patelni do pieczenia 13 x 9 cali; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 40 minut lub aż środek ledwo porusza się, gdy naczynie jest dotykane.
Wyjąć naczynia z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Pozostałe 2 łyżki cukru przesiać równomiernie na wierzch brle. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Podawać w ciągu 1 godziny.