Cydr Marynowany Indyk
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i pełnego 30 dania głównego? Indyk marynowany w cydrze może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 70 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 563 kalorie. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup sok jabłkowy, ząbki czosnku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Indyk w zalewie cydrowej z glazurą klonowo-cydrową, INDYK W MARYNOWANYM JOGURCIE W PIKANTNYM JOGURCIE oraz PREZENT Z DNIA INDYKA OXO oraz Zupa z indyka cydrowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszaj cydr i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj, aż sól się rozpuści. Wymieszaj pomarańcze.
Dodaj wodę; ochłodzić do temperatury pokojowej.
Usuń podroby z indyka; wyrzucać.
Umieść torebkę do pieczenia w piekarniku wielkości indyka w drugiej torbie do pieczenia; dodaj indyka.
Umieścić w naczyniu do pieczenia. Ostudzoną marynatę ostrożnie wlej do torebki. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 12-14 godzin; obrócić kilka razy.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Opłucz indyka pod zimną wodą; osuszyć.
Do wnęki włóż cebulę, marchewkę i szałwię. Wmasuj olej w skórę. Nadziewać otwory z indyka; zwiąż ze sobą podudzia.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Umieść indyka nad miską ociekową; grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 do 3 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, po około 1 godzinie przykryj indyka folią. Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
W razie potrzeby zagęścić soki z patelni do sosu.
Usuń i wyrzuć skórę i warzywa z jamy przed krojeniem indyka.