Cydr Glazed Indyk
Cydr Glazed Indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 1025 kalorii, 114g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.83 za porcję. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli, szałwii, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cydr-Glazurowany Indyk, Cydr Glazed Indyk, oraz Cydr-glazurowany Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku z pokrywką, która jest wystarczająco duża, aby zmieścić indyka, dodaj wszystko, ale 2 szklanki cydru jabłkowego i zagotuj na średnim ogniu.
Dodaj sól, 3 gałązki tymianku, 3 gałązki rozmarynu i wymieszaj, aby rozpuścić sól.
Zdjąć z ognia, dodać 5 szklanek lodu, 6 szklanek wody i wymieszać.
Włożyć indyka do garnka z solanką i przytrzymać tak, aby Jama wypełniła się solanką. Jeśli indyk nie jest całkowicie zanurzony w solance, dodaj kolejne 2 do 3 szklanek wody do garnka, aż zostaną przykryte. Przykryć garnek pokrywką i przechowywać w lodówce na noc lub do 24 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. Ułóż go, pierś do góry, na patelni. Wsadź pozostały tymianek i pęczek szałwii do jamy i włóż skrzydła z powrotem pod spód piersi. Związać nogi razem z kawałkiem sznurka rzeźnika.
W małej misce połączyć olej rzepakowy, przyprawy do drobiu i pieprz.
Umyj indyka obficie, aż do całkowitego pokrycia. Włóż do piekarnika i piecz, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 165 stopni F, około 2 1/2 do 3 godzin. Około 30 minut przed zakończeniem indyka, obficie podlewaj ptaka glazurą z cydru. Baste z pozostałą glazurą jeszcze 2 razy w odstępach 10 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na co najmniej 15 minut przed rzeźbieniem.
Przełożyć na półmisek i podawać.
W małym rondlu połącz zarezerwowane 2 szklanki cydru jabłkowego i 1/4 szklanki brązowego cukru. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki.